Cultuurfestival

Cultuurfestival

Cultuurfestival logoHet Cultuurfestival vindt plaats op zaterdag 2 september tussen 11.00 - 17.00 uur. Tijdens dit festival kunt u meedoen aan verschillende workshops en genieten van leuke optredens. Een overzicht van de workshops en de optredens vindt u verderop op deze pagina. Uiteraard kunt u ook terecht voor informatie; niet alleen bij de aanbieders van de workshops, maar ook bij......................
   

  
 Amnesty International

Afbeelding logo AmnestyBij de stand van Amnesty zijn er verschillende kinderspelen te doen. Gooi onrecht de wereld uit, (blik gooien op allerlei misstanden in de wereld), Vissen naar kinderrechten (hengelen naar visjes met kinderrechten) en Blaas je wens de wereld in (bellenblazen). Er is ook een speurtocht in de omgeving van de markt met als thema "Samen leven". Natuurlijk is er voor alle kinderen een leuke beloning als ze mee doen.

Verder kunt u bij de stand informatie vinden over het werk van Amnesty, deze organisatie steunen door de verkoop van Amnesty artikelen of mee doen met een handtekeningen actie.
www.amnesty.nl
 

Vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk WbD, logoWilt u meer weten over het werk van Vluchtelingenwerk in Wijk bij Duurstede? Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Kom deze dag langs bij de stand van Vluchtelingenwerk en bekijk alle informatie.
www.vwwbd.nl
  

 

Muziekschool logoMuziekschool Wijk bij Duurstede

Instrumenten muziekschoolIn de kraam van de Muziekschool staan verschillende instrumenten voor je klaar om uit te proberen. Hoe blaast een saxofoon en hoe moet je een viool vasthouden? Kan jij geluid krijgen uit een dwarsfluit of probeer jij toch liever een gitaar? Natuurlijk kan je al je vragen stellen over de lessen en cursussen voor het nieuwe seizoen of doe jij mee aan de test….wie heeft de langste adem?

 

Kinderboerderij De Vliert

Kinderboerderij, logoKinderboerderijVeel inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede, maar ook daarbuiten, kennen kinderboerderij de Vliert. De kinderboerderij biedt plaats aan diverse diersoorten, van wandelende tak tot pony. Een aantal van deze dieren zullen aanwezig zijn bij het Cultuurfestival. Heb jij vragen over de dieren of de kinderboerderij, zou je bijvoorbeeld weleens willen weten wat er mogelijk is aan vrijwilligerswerk? Dit is je kans om meer te weten te komen. We zien je graag bij onze kraam! 

  

A.F.V. Dorestad

Amateur Fotografen Vereniging Dorestad (A.F.V. Dorestad) is een vereniging van actieve vrijetijdsfotografen uit Wijk bij Duurstede en omgeving. Heeft u een vraag over fotografie of bent u op zoek naar de gouden tip voor het maken van een bepaalde foto of wilt u lid worden? Vandaag kunt u ze stellen. Naast de informatie kunt u werk bekijken van deze fotografen. www.afvdorestad.nl

Cultuurfestival workshopplein

Cultuurfestival logoWorkshopplein

Tijdens het Cultuurfestival hebben wij een speciaal Workshopplein. Daar kan je tussen 11.00 en 17.00 uur verschillende workshops volgen. Hieronder staan alvast de eerste deelnemers. Deze lijst wordt in de komende periode aangevuld. We hebben doorlopende workshops en workshops op bepaalde tijdstippen. Zorg ervoor dat je niets mist! Voor sommige workshops zal een bijdrage worden gevraagd.

 

Theaterschool Wijk bij Duurstede - Workshop Theater en Musical

Theaterschool logo

Theaterschool, 2Ga aan de slag met leuke theateroefeningen en -improvisaties en speel en zing de sterren van de hemel als een echte musicalster! Muziek is een belangrijke inspiratiebron in deze workshop. Heb je al wat speelervaring of wil je juist een keer proeven aan theater en musical? Je bent van harte welkom bij deze workshop om 14.30 uur in het Calypso Theater!
 

Demonstratie Pasteltekenen – Kleur in Kunst

Kleur in kunst, logoWil je graag leren tekenen met pastelkrijt en pastelpotlood? Of ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Kom dan een kijkje nemen bij de demonstratie Pasteltekenen. Je krijgt uitleg over de materialen, de techniek en mogelijkheden. Petra van Rijn zal al jouw vragen beantwoorden.Kleur in kunst, 1
Dit is een doorlopend programma. Nu al nieuwsgierig…..neem alvast een kijkje op de website: www.kleurinkunst.nl

    

Porselein stippen – By Sione

By SioneBy Sione, logoTijdens deze stipworkshop krijg je de tips en tricks te zien om een mooi gestippeld eindresultaat te krijgen. We werken met porselein en porseleinverf. De porseleinverf kan, na 24 uur te hebben gedroogd, afgebakken worden in de oven op 135°C. Een workshop voor kinderen en volwassenen. Dit is een doorlopende workshop, dus kom gezellig langs en doe mee! www.bysione.nl

  

Dansschool MBition

MBition, logo Ontdek Dansschool MBition, de dansschool van Wijk bij Duurstede! Klassiek Ballet, Streetdance, Hip Hop, Show dance en nog vele andere vormen van dans zijn er te volgen bij MBition. Nieuwsgierig of dit ook iets voor jou is? Kom gezellig langs en dans met ons mee om 13.30 uur in het Calypso Theater!

 

Workshop Kampvuurgitaar – Muziekschool Wijk bij Duurstede

Muziekschool logoLeer een paar akkoorden en speel de beste songs! Je hoeft geen ervaring te hebben met gitaar spelen of noten te kunnen lezen, dus deze workshop is ook heel geschikt als je erachter wilt komen of gitaarspelen iets voor je is. Heb je een gitaar, neem die dan mee, anders hebben wij een gitaar voor je klaar staan. Kom om 16.00 uur langs in het theatercafé van het Calypso Theater.
www.muziekschoolwijkbijduurstede.nl

    

Biodanza – Ada Knol

Biodanza, logoBiodanzaBiodanza is vooral een uitnodiging om te dansen en het plezier daarvan te beleven. Het is een persoonlijke ontwikkelingsweg die je veel leert over jezelf en hoe jij in het leven staat. Door het dansen kun je je tevens steeds vrijer gaan voelen en kom je meer in contact met jezelf. De beste manier om te ontdekken of Biodanza bij jou past is om het eens te proberen. Dus pak je kans en kom langs. Deze workshop wordt gegeven om 16.00 uur in het Calypso Theater.  
 
   

Schilderen voor Kinderen - Galerie Sommer

Galerie Sommer, logoGalerie Sommer, 2Een workshop voor alle kinderen die het leuk vinden om te komen schilderen! Je kunt kiezen uit twee verschillende activiteiten die je kunt schilderen. Daarbij krijg je tips en adviezen van schilderes Maaike Sommer. De workshop start om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.30 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Er kunnen acht kinderen tegelijk meedoen. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Reserveer op de dag zelf alvast een plaats!
www.galeriesommer.nl

  

Creatief met papier: cadeautjes inpakken - Gippy Presents

Gippy Presents, logoGippy Presents, 2De workshop inpakken is er voor kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassen. We beginnen bij de basis en je leert om cadeautjes leuk in te pakken zonder dat je hier ervaring mee hoeft te hebben. 
Er is ruime keuze uit mooie materialen zoals inpakpapier, stickers en lint en er zijn diverse voorbeelden ter inspiratie. Deze workshop start om 11.30 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.30 uur met een maximum van 8 deelnemers. Je kan je op de dag zelf van te voren al inschrijven. 
www.gippypresents.nl

  

Wijks Atelier

Wijks Atelier Cultuurfestival

 

Studio Pam, logoStudio Pam - Demonstratie Paaldansen 

Studio PamBen jij toe aan een nieuwe uitdaging of twijfel je al een tijdje of paaldansen echt iets voor jou is? Kom kijken naar een demonstratie! Pam Verweij, van Studio Pam uit Wijk bij Duurstede, laat je de vele mogelijkheden zien. Paaldansen is een leuke en afwisselende sport waarbij je alle spieren in je lichaam traint. In paaldansen zitten verschillende aspecten van sporten als turnen, moderne dans en acrobatiek. Je wordt op zoveel fronten uitgedaagd tijdens het paaldansen, dat er altijd verschillende oefeningen te doen zijn; in, om of weg van de paal. De demonstratie is doorlopend tussen 11.00 en 17.00 uur.
   

Hoe schrijf je een boek? - Jozua Douglas

Jozua DouglasJozua Douglas, 2Hoe schrijf je een boek? Hoe kom je op de ideeën? Kinderboekenschrijver Jozua Douglas laat in zijn workshop zien hoe het er in zijn hoofd aan toe gaat. Over gemene bibliothecarissen, een vader die president is, een verschrikkelijke badmeester en een rat in de wc. Deze workshop start om 15.00 uur in het theatercafé van het Calypso Theater. Zorg dat je er bij bent!
www.jozuadouglas.com

 

Salsa workshop

De Wanica Salsa Workshop wordt gegeven door George Canterburg en Marike de Kruyf. Kom kennismaken met salsa om 17.30 uur in het Calypso Theater!

 

Geloven schept kunst – Johannes de Doperkerk

Johannes de Doper kerkIn de Johannes de Doperkerk heeft het geloof verschillende kunstuitingen voortgebracht, zoals gebrandschilderde ramen en schilderijen met een verhaal, zoals ook de hele kerkinrichting. Wie de kunst van het bidden beheerst of wil leren, kan er een gebed bidden of schrijven, dat voor het altaar leggen of erover in gesprek gaan bij de informatietafel. Stil in de banken luisteren naar Gregoriaanse muziek kan ook. U bent zaterdag 2 september tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom, Klooster Leuterstraat 35.
www.johannesdedoper.net

 

De Ontdekhoek – KMN Kind & Co

Kom jij je een creatie maken in De Ontdekhoek van Kind & Co? Wat voor iets cools kan jij maken van een doos? Hoe creatief ben jij met papier? Je kan in de ontdekhoek je fantasie de vrije loop laten! Zien we je daar?KMN Kind & Co
Kind & Co biedt verschillende vormen van kinderopvang binnen Wijk bij Duurstede. Zo hebben ze een kinderdagverblijf, peutergroep en BSO in Brede School Het Anker en in Brede School Noorderwaard! Bekijk hier al onze opvanglocaties in Wijk bij Duurstede. www.kmnkindenco.nl

 

De Bouwplaats

BouwplaatsLeef je uit met deze grote XXL blokken! Welke creatie ga jij bouwen?

 

  

 

 

Kom langs bij Blooming Home

Blooming HomeBlooming Home helpt jou graag om vanuit een holistische visie meer sfeer en harmonie in huis te brengen. Zodat je huis een plek is waar je helemaal tot rust kunt komen en dat je met volle overtuiging “thuis” kunt noemen. Heb je behoefte aan advies over een edelsteen, wierook of een ander product? Of zit je met een vraag over hoe je je woonomgeving beter in balans kunt krijgen?
Kom langs bij Blooming Home en Sanne van Dort kan jou er alles over vertellen. Ervaar het zelf! Deze zaterdag met een speciale actie in de winkel.
Blooming Home - Peperstraat 9, Wijk bij Duurstede -  www.bloominghome.nl

  

Breng een bezoek aan Van Eck & Rigters

Van Eck & Rigters, 2Van Eck & Rigters, 1De kledingwinkel in de Veldpoortstraat met eigentijdse kleding voor mannen en vrouwen. Service, kwaliteit, gastvrijheid en tevreden klanten staan bovenaan in deze zaak. Het team heeft veel ervaring, hebben oog voor detail en denken graag met u mee. U bent van harte welkom tussen 9.30 uur en 17.00 uur met vandaag ook een assortiment buiten voor opruiming en outlet artikelen. 

Programma optredens Cultuurfestival

Cultuurfestival logoTijdens het Cultuurfestival vinden ook weer diverse optredens plaats. Hieronder vindt u het programma van die dag.

 

  

 Calypso Theater
13.00 uur: Eenakter Kwelling - Margreet Feenstra en Guus de Ruiter

Margreet FeenstraEen blinde, getrouwde man is verliefd op de vriendin van zijn vrouw. Zijn echtgenote voelt dat er iets speelt en bevraagt hem erover. Eenakter van toneelschrijver Herman Heijermans uit 1906, gespeeld door Guus de Ruiter en Margreet Feenstra, oftewel WEZT. Ze kennen elkaar van het improvisatietheater en brengen nu deze beklemmende eenakter. Wilt u meer weten over Guus en Margreet, neemt u dan vast een kijkje op de website: www.feenomeen.nl

 

Calypso Podium
12.00: Vrouwenkoor De Lek-kerbekken

Koor De Lek-kerbekken  

  

      

Calypso Podium
13.00 uur: Dansschool MBition

MBition, logo

 

 

Calypso Podium
13.30 uur: Popkoor Ome KO'OR

Popkoor Ome Ko'or  

  

  

Calypso Podium
14.45 uur: Musical Theaterschool 

Theaterschool logo

   

  

  

Calypso Podium
16.15 uur: Chasin' Fingers

Chasin' FingersCHASIN’ FINGERS bestaat uit 2 Wijkse muzikanten, LEEN DE HEER op diverse saxen, basgitaar of contrabas en PATRICK HOLLEEDER op piano of keyboard.  Zij spelen in alle mogelijke stijlen, waaronder Jazz, Easy Listening, Ballads, Blues, Funk en Latin. CHASIN' FINGERS heeft als basis een sterk improviserend karakter. Alle songs (doorgaans jazzstandards) worden, met al hun muzikale ervaring en jarenlange samenwerking, ter plekke omgezet in complete arrangementen, waardoor elk optreden weer totaal anders en ook voor henzelf verrassend uitpakt. 

  

  

Van Egmondplein
15.45 uur: Slagwerkgroep Concordia

Concordia  

 

Lopend door de binnenstad:
Saint Anthony Pipe Band

Saint Anthony Pipeband

  

 

  

 

    
Plein bij de Hema  
14.00 uur: Blues in Wijk - Barn & Belle

Blues - Barn & BelleDenk bij Barn & Belle aan close-harmony begeleid op een arsenaal aan Country & Folk instrumenten. Wasbord, Banjo, Dobro, Melodica en hun "Travellers Drummachine" komen allemaal voorbij! Barn & Belle spelen een mix aan Americana & Roots muziek, waarbij de chemie tussen de twee multi-instrumentalisten van groot belang is.

    

 

 

Plein bij de Hema
15.15 en 16.45 uur: Blues in Wijk - Five Dollar Shake 

Blues - Five Dollar ShakeGeleid door de soulvolle stem van Lucinda Legaspi brengt de band een unieke mix van rock, soul en blues.

 

  

 

Plein bij de Hema
16.00 en 17.30 uur: Blues in Wijk - Little Hat

Blues - Little HatVerwacht wilde grooves en toffe licks als je naar een Little hat show komt… Maar bovenal: vergeet niet je dansschoenen aan te trekken want het is onmogelijk om stil te staan als deze mannen aan de slag gaan!!!