Cultuurproeverij

Cultuurproeverij

Cultuurproeverij logoAltijd al eens een keer in een koor willen zingen, lekker willen dansen, een instrument willen uitproberen of willen kijken of er een Picasso in je schuilt? Trek dan de stoute schoenen aan en maak tijdens de CULTUURPROEVERIJ van de gelegenheid gebruik om vrijblijvend een les of workshop bij te wonen.
Kijk hieronder voor het aanbod; dit wordt overigens nog verder uitgebreid.

  

Tranen met Tuiten – Smartlappenkoor uit Langbroek

Tranen met TuitenTranen met Tuiten logoHeb jij zin om een avond te zingen? Woon dan een repetitie bij van het koor Tranen met Tuiten. Een koor dat smart- en levensliederen zingt. De dirigente van het koor is Ria Aukes en de begeleiding ligt in handen van 3 accordeonisten en een gitariste. De leden van het koor komen inmiddels uit de wijde omgeving. Een smartlappenkoor om serieus te nemen, al gaat het voornamelijk om het plezier in het samen zingen!

Je bent van harte welkom op dinsdag 29 augustus van 20.00 – 21.00 uur bij Dorpshuis de Toekomst in Langbroek.

Tranen met Tuiten – Dorpshuis de Toekomst, Prinsenplein 3 Langbroek – www.tranenmettuiten.com

 
Muziekschool Wijk bij Duurstede

Muziekschool logoAltijd al eens de viool willen proberen of twijfel je al een tijdje om pianolessen te gaan nemen? Tijdens deze Cultuurproeverij ben je van harte welkom op de Muziekschool. Meld je aan voor een proefles en probeer jouw favoriete instrument vrijblijvend uit.

We geven proeflessen op de volgende instrumenten:
piano/keyboard, gitaar (akoestisch, elektrisch, bas), ukelele, percussie/drums, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, blokfluit, viool en zang.

Stuur een mail naar info@muziekschoolwijkbijduurstede.nl en meld je aan! Geef daarbij naar welk instrument je voorkeur uitgaat en op welke dag je een proefles kunt volgen.

 

Dansschool MBition

MBition, logoOntdek Dansschool MBition, de dansschool van Wijk bij Duurstede! Van maandag 28 augustus t/m vrijdag 1 september doen wij ook mee met de open lesweek. Tijdens deze week mag je allerlei verschillende danslessen gratis uitproberen! Klassiek Ballet, Streetdance, Hip Hop, Show dance en nog vele andere vormen van dans. Kijk op de www.dansschoolmbition.nl voor de dagen en tijden. En geef je op! 

 

Vrouwenkoor Confetti

Confetti logoWil jij een repetitie bijwonen van een koor? Vrouwenkoor Confetti is een koor dat sinds 2014 bestaat uit een groeiend aantal enthousiaste sopranen, mezzo’s en alten uit Wijk bij Duurstede en omgeving, die ervan houden om te zingen. Confetti zingt een gevarieerd en wisselend repertoire van Nederlandse en Engelse liedjes. Ook heeft Confetti verschillende medleys op haar repertoire staan.
ConfettiDirigent Pieter Cobelens en pianist Edgar van Wilgenburg zorgen ervoor dat er steeds beter gezongen wordt!

Je bent van harte welkom op woensdag 30 augustus van 19.30 – 21.30 uur.

Vrouwenkoor Confetti – Ewoud en Elisabeth Gasthuis Wijk bij Duurstede – inloop vanaf 19.15 uur - www.vrouwenkoorconfetti.nl

 

Poppenkastvoorstelling bij de bibliotheek 

PoppenkastTijdens de Cultuurproeverij van Kleurrijk Uit in Wijk kan je op woensdag 30 augustus komen kijken naar de poppenkastvoorstelling van Jan Klaassen. Jan Klaassen wil meedoen met een tekenwedstrijd, maar kan niet tekenen. Hoe gaat hij dit oplossen? 
Poppenkastspeelster Maaike Sommer speelt deze grappige voorstelling in de bibliotheek in Wijk bij Duurstede. 
Maaike is leerkracht in het basisonderwijs en kunstenaar. Met deze voorstelling wil zij het creatieve vermogen van kinderen stimuleren: het gaat niet om een perfect schilderij, maar om de lol die je eraan beleeft.
Maaike geeft ook schilderworkshops en -feestjes aan kinderen.
De voorstelling begint om 15.00 uur en om 15.45 uur en is gratis te bezoeken. 
Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

  

 

Kunst aan de LekKunst aan de Lek – Galerie en Beeldentuin

Kunst aan de Lek vormt, op basis van een beeldentuin en galerie, een oase van rust aan de rand van Wijk bij Duurstede en biedt elk jaar een vernieuwend aanbod van beelden, schilderijen en andere kunstvormen.
Het gevarieerde aanbod, de gastvrije ontvangst en een prettige sfeer zorgen voor veel kijkplezier en ontspanning. U kunt deze dagen een kijkje nemen op Vrijdag 1 september, zaterdag 2 september en zondag 3 september tussen 12.00 en 17.00 uur

Kunst aan de Lek – Lekdijk Oost 19 – www.kunstaandelek.nl

 

Theater- en Musicallessen – Theaterschool Wijk bij Duurstede

Theaterschool, 2Theaterschool logoVan beginnend tot gevorderd, van amateur tot professional: vanaf je vierde jaar kan je bij ons terecht om je te ontwikkelen tot een echte Theater- en of Musicalster! Op de Theaterschool worden cursussen gegeven die jouw zang-, dans- en acteervaardigheden ontwikkelen. De lessen worden gegeven in verschillende groepen. Ben jij vaak aan het zingen, dansen en/of toneelspelen? Volg dan een proefles bij onze Theaterschool. Stuur een mail naar info@calypsotheater.nl. www.calypsotheater.nl/theaterschool

  

Kennismaking met pasteltekenen – vrijdag 1 september van 12.00 – 14.30 uur

Wil je graag leren tekenen met pastelkrijt en pastelpotlood? Of wil je een keer proberen of dit iets voor jou is? Kom dan naar de tekenlessen van Kleur in Kunst in Wijk bij Duurstede. Of je al ervaring hebt of nog nooit getekend hebt, je bent altijd welkom. Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. De kosten voor deze workshop zijn € 20,00, want de materialen zitten hierbij inbegrepen. Voor meer informatie en aanmelden, mail naar: info@kleurinkunst.nl. www.kleurinkunst.nl

  

Activiteit op de Kinderboerderij

Kinderboerderij, logoWoensdag 30 augustus is er naast het bezoeken van de dieren ook nog een leuke activiteit op de kinderboerderij. Tussen 14.00 en 15.00 uur ben je van harte welkom om gezellig mee te doen. www.kinderboerderijdevliert.nl

 

Bezichtiging Grote Kerk

Grote KerkOp woensdag 30 augustus is de Grote Kerk op de Markt open van 10.30 – 12.30 uur. DeGrote Kerk is één van de belangrijkste rijksmonumenten in Wijk bij Duurstede. De kerk heeft een bakstenen toren, die rijk is voorzien van natuurstenen elementen. De toren behoort tot de belangrijkste laat-gotische torens in ons land en is, zoals de meeste oude torens, eigendom van de burgerlijke gemeente. De Grote Kerk en het naastgelegen kerkelijk centrum Open Hof zijn gemeenschappelijk eigendom van de Hervormde Gemeente en de Protestantse Gemeente van Wijk bij Duurstede. Beide gemeentes houden hun diensten in de Grote Kerk en gebruiken het kerkelijk centrum voor allerlei activiteiten.

  

Vrouwenkoor De Lek-kerbekken

Koor De Lek-kerbekkenZingen is leuk, maar ook heel gezond, voor zowel jong als oud. Zingen is stress verlagend en goed voor je weerstand. Dat het nog veel meer voor je doet, kan je zelf komen ervaren op een open repetitie-avond op 29 augustus van 19.30 tot 22.00 uur. Plaats: ’t Stekkie, Walplantsoen 14, 3961 CA Wijk bij Duurstede. Geef je op via e-mail: pr@vk-lekkerbekken.nl of per telefoon: 06-57605526.

Koor De Lek-kerbekken. logoNatuurlijk zingt ons koor mee, dus de plaatsen zijn beperkt. Geef je zo snel mogelijk op. In de pauze drinken we een lekker kopje koffie of thee en na afloop gezellig nog een drankje, als je daar zin in hebt. 

Het VK ‘De Lek-kerbekken’ bestaat uit vierendertig enthousiaste vrouwen. Gezelligheid en ontspanning zijn heel belangrijk, maar er wordt ook serieus gereperteerd en gezongen. Onder leiding van een dirigent en twee begeleidende muzikanten zingen zij meerstemmig een gevarieerd repertoir, waaronder levensliederen, evergreens en lichte muziek. De stemgroepen zijn verdeeld in sopranen, mezzo-sopranen en alten.
www.lek-lekbekken.nl

 

Biodanza – Ada Knol

Biodanza, logoBiodanza is vooral een uitnodiging om te dansen en het plezier daarvan te beleven. Het is een persoonlijke ontwikkelingsweg die je veel leert over jezelf en hoe jij in het leven staat. Door het dansen kun je je tevens steeds vrijer gaan voelen en meer in contact met jezelf. De beste manier om te ontdekken of Biodanza bij jou past is om het eens te proberen. Dus pak je kans en kom langs.

BiodanzaDeze biodanzalessen zijn voor iedereen boven de 18 die in beweging wil komen. Je hoeft geen danservaring te hebben en we dansen geen dansen met vaste pasjes omdat wij je juist graag uitnodigen jouw unieke beweging weer te gaan ervaren. Dus ben je jong of oud, meer of minder fit, dik of dun, je bent welkom precies zoals jij bent. De lessen worden gegeven in dorpshuis De Toekomst in Langbroek. Voor meer informatie www.adaknol.nl.

Vrijdag 8 september – van 19.00 – 20.00 uur

  

Galerie Sommer

Galerie Sommer, logoOp vrijdag 1 september is schilderes Maaike Sommer bezig met het maken van een nieuw schilderij. Nieuwsgierig hoe dat in zijn werk gaat? Je kunt een kijkje komen nemen tussen 12.00 en 17.00 uur. Je kunt tevens kennis maken met Maaike en haar schilderijen komen bekijken.

Galerie Sommer – te bezoeken op Veldpoortstraat 18 in Wijk bij Duurstede ( De Veldpoort) - www.galeriesommer.nl

 

Hatha Yoga – The Joy of Yoga

Hatha YogaHatha Yoga is de meest gangbare vorm van yoga in Nederland. Door de relatief eenvoudige bewegingen is deze stijl van yoga toegankelijk voor jong en oud. Voor zowel mannen als vrouwen. Je kunt op ieder moment beginnen en hoeft niet lenig te zijn. Plezier in bewegen staat voorop! Door het beoefenen van houdingen word je meer bewust van je lichaam. Je leert naar je lichaam te luisteren, grenzen te verkennen en te respecteren. Het ademen is daarbij een belangrijk aspect. Benieuwd of yoga ook iets voor jou is? Judith Bouwhuis van The Joy of Yoga laat je er graag mee kennis maken. De lessen worden gegeven in Conferentiecentrum Samaya, Hollendewagenweg 20 in Werkhoven. Maandag 4 september, 19.00 – 20.15 uur, www.thejoyofyoga.nl.

  

Bezichtiging Korenmolen Cothen

Molen Oog int ZeilJe bent van harte welkom bij de Korenmolen Oog int Zeil in Cothen. Deze stenen stellingmolen, gebouwd in 1869, is regelmatig in gebruik voor het malen van tarwe tot consumptiemeel. De molen is vrij toegankelijk voor bezichtiging. De molenaar of een van de aanwezige vrijwilligers willen je graag vertellen over de geschiedenis en de techniek van deze molen en molens in het algemeen. Je kunt hier terecht op woensdag 30 augustus en/of zaterdag 2 september van 10.00 uur tot 15.00 uur.
www.oog-int-zeil.nl


 

Vrouwenkoor Eigen Wijs

Vrouwenkoor Eigen WijsVrouwenkoor Eigen Wijs uit Wijk bij Duurstede bestaat uit 32 enthousiaste vrouwen die wekelijks samen zingen. Zij vieren in 2024 alweer hun 20-jarig jubileum.
Het repertoire bestaat uit pop- en musicalmuziek, meezingers en stemmige kerstliedjes. Vaak in het Nederlands of Engels en af en toe in een andere taal. Optreden is een feestje! 

Vrouwenkoor Eigen Wijs, logoDonderdag 7 september van 20.00 - 22.00 uur houdt Vrouwenkoor Eigen Wijs een open repetitie voor vrouwen die de sfeer eens willen proeven en willen bekijken of het koor hen uitdaagt om mee te komen zingen.
Op dit moment zijn vooral sopranen erg welkom.

Vrouwenkoor Eigen Wijs repeteert op donderdag van 20.00 - 22.00 uur in basisschool de 'De Regenboog', Dukdalf 28 in Wijk bij Duurstede. Voor meer info.: bestuur@vrouwenkooreigenwijs.nl of www.vrouwenkooreigenwijs.nl of bekijk de facebookpagina.