Cultuurmarkt

Het Calypso Theater organiseert de CULTUURMARKT op Kleurrijk Uit in Wijk, als feestelijke start van het nieuwe culturele seizoen. Uitgangspunt van de CULTUURMARKT is dat iedereen die met cultuur in Wijk bij Duurstede bezig is, zich kan presenteren aan de bewoners van Wijk bij Duurstede en omstreken. Verenigingen, scholen en artiesten presenteren zich door middel van optredens en informatiestands.

Het programma van 2018 komt z.s.m. online te staan.

In 2017 traden o.a. op:

Muziekschool Wijk bij Duurstede
Muziekschool Wijk bij Duurstede geeft op vele instrumenten les en heeft voor ieder instrument gespecialiseerde docenten. Naast de muzieklessen zijn er  ook veel cursussen speciaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

 


Theaterschool Wijk bij Duurstede
Acteren, zingen, dansen, optreden: het is voor velen een droom. Op de theaterschool wordt hier les in gegeven! Er wordt gewerkt in het theater aan een echte musical. 

 

Dansschool MBition

DanZation
Het docententeam van DanZation! doet elke dag weer haar uiterste best om hun eigen enthousiasme, positiviteit, kennis van en liefde voor dans en bewegen over te brengen op haar leerlingen. Wij geloven dat we door middel van enthousiasme, plezier en positiviteit het beste uit een danser kunnen halen en deze te kunnen laten groeien op het gebied van techniek, zelfvertrouwen en ‘showmanship’.

Jah Justice
Negen koppige reggae formatie

Crimson Inc.

Agua Azul
Het Wijkse duoAgua Azul heeft een uitgebreid en sfeervol repertoire van jazz, bossa nova's, samba's, latin en easy listening muziek, waaronder ook eigen werk. Zangeres Maybelline wordt begeleid door gitarist John Jacobs.

Het duo kan subtiel op de achtergrond spelen, en desgewenst uptempo repertoire brengen. Een optreden met warmte en sfeer, met een aangenaam volume! Agua Azul is uitermate geschikt voor iedereen die sfeervolle muziek zoekt en is op zijn plaats bij kleinschalige feestjes, diners en recepties.


Harmonie Concordia
Harmonie Concordia is zeker geen doorsnee harmonieorkest. Natuurlijk worden er ook marsen gespeeld  maar het totale repertoire biedt een bonte mix: bruisende dansmedleys, hedendaagse pop, swingende dixieland, uptempo jazzrock, filmmuziek, musicalthema’s en wervelende zigeunerdansen.

Grote Kerk

Wijks Vocaal
Het Wijks Vocaal zingt klassieke muziek uit alle stijlperioden van de renaissance tot nu.