Uitmarkt

Het Calypso Theater organiseert de UITMARKT op Kleurrijk Uit in Wijk, als feestelijke start van het nieuwe culturele seizoen. Uitgangspunt van de UITMARKT is dat iedereen die met cultuur in Wijk bij Duurstede bezig is, zich kan presenteren aan de bewoners van Wijk bij Duurstede en omstreken. Verenigingen, scholen en artiesten presenteren zich door middel van optredens en informatiestands.

Presentratice van dit jaar is Ester Dijkema! Bekend van haar theaterprogramma bij Radio 90 FM.

Het programma van 2016 ziet er als volgt uit:

Podium De Engel:

14.00 uur: De LEK-kerbekken
Een vrouwenkoor uit Wijk bij Duurstede met ongeveer 40 leden. Het koor bestaat uit enthousiaste sopranen, mezzosopranen en alten.15.30 uur en 17.00 uur: Pimiento
Gepeperde Latijns-Amerikaanse ritmes overgoten met een swingend sausje? Pimiento!

Theaterpodium:

13.30 uur tot 15.00 uur: Muziekschool Wijk bij Duurstede
Muziekschool Wijk bij Duurstede geeft op vele instrumenten les en heeft voor ieder instrument gespecialiseerde docenten. Naast de muzieklessen zijn er  ook veel cursussen speciaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

 


15.00 uur tot 17.00 uur: Theaterschool Wijk bij Duurstede
Acteren, zingen, dansen, optreden: het is voor velen een droom. Op de theaterschool wordt hier les in gegeven! Er wordt gewerkt in het theater aan een echte musical. 

 


Podium Marktplein

13.15 uur tot 13.30 uur: MBition

13.30 uur tot 14.00 uur: DanZation
Het docententeam van DanZation! doet elke dag weer haar uiterste best om hun eigen enthousiasme, positiviteit, kennis van en liefde voor dans en bewegen over te brengen op haar leerlingen. Wij geloven dat we door middel van enthousiasme, plezier en positiviteit het beste uit een danser kunnen halen en deze te kunnen laten groeien op het gebied van techniek, zelfvertrouwen en ‘showmanship’.


14.15 uur tot 14.45 uur: Levitas Dance
Bij Levitas geloven wij dat bewegen er aan bijdraagt dat je je lekker in je lijf voelt. Of je nu jong of oud bent, je recreatief wilt sporten of voor de competitie gaat. Alle ingrediënten zijn bij Levitas beschikbaar.


16.00 uur tot 17.00 uur: Joël Eweg en Band, met als Special Guest: Pearl Jozefzoon!
Joel Eweg en band brengen een mix van herkenbare en dansbare muziek. Afwisselend van Motown tot aan latin zal voorbij komen tijdens dit energieke optreden. De bandleden: Nico Eijlers, (musical Ramses Shaffy, Kruimeltje ) Thieme Schipper (Crazy Piano's) en Hanjo Fisser (Shary-Ann) hebben allen veel ervaring en zijn geen onbekende meer in muzikaal Nederland. Joel zorg met verschillende gastoptredens voor een swingende mix aan herkenbare nummers. Uiteraard mag er bewogen worden....wie weet krijgen we u wel aan het dansen!


17.45 uur tot 19.00 uur: Jah Justice
Negen koppige reggae formatie

20.00 uur tot 21.30 uur: Letz Groove
LetzGroove speelt een mengeling van Tropical muzieksoorten; van Merengue, Salsa, Soca tot en met Kaseko en Reggea!


Podium Open Hof:

13.00 uur tot 14.00 uur: Drie Eilanden
Trio drie eilanden zet gedichten van o.a. Slauerhoff, Vestdijk, Marsman, Lucebert, Nijhoff op muziek.14.00 uur tot 14.30 uur: Agua Azul
Het Wijkse duoAgua Azul heeft een uitgebreid en sfeervol repertoire van jazz, bossa nova's, samba's, latin en easy listening muziek, waaronder ook eigen werk. Zangeres Maybelline wordt begeleid door gitarist John Jacobs.

Het duo kan subtiel op de achtergrond spelen, en desgewenst uptempo repertoire brengen. Een optreden met warmte en sfeer, met een aangenaam volume! Agua Azul is uitermate geschikt voor iedereen die sfeervolle muziek zoekt en is op zijn plaats bij kleinschalige feestjes, diners en recepties.


15.00 uur tot 15.30 uur: De LEK-kerbekken
Een vrouwenkoor uit Wijk bij Duurstede met ongeveer 40 leden. Het koor bestaat uit enthousiaste sopranen, mezzosopranen en alten.


15.45 uur tot 17.30 uur: Harmonie Concordia
Harmonie Concordia is zeker geen doorsnee harmonieorkest. Natuurlijk worden er ook marsen gespeeld  maar het totale repertoire biedt een bonte mix: bruisende dansmedleys, hedendaagse pop, swingende dixieland, uptempo jazzrock, filmmuziek, musicalthema’s en wervelende zigeunerdansen.

Jazz Theater café Calypso:

15.00 uur tot 16.00 uur: Tango Demo + Gratis les!
De Argentijnse Tango is een improvisatiedans waarbij de verbinding tussen de danspartners voorop staat, heeft een rijke geschiedenis in muziek- en dansstijlen en bloeit wereldwijd als nooit tevoren! De dans kan eenvoudig zijn: van eenvoudig lopen tot totale verstilling, maar ook expressief, speels, ingetogen, gepassioneerd en gevarieerd. Leeftijd, danservaring en het onthouden van passen spelen geen enkele rol. Centraal staan houding, onderling contact, muziekbeleving en de kwaliteit van de beweging. Tango is een speelse improvisatiedans en dans je met lijf en leden en met hart en ziel.

21.00 uur tot 00.00 uur: Duo Chasin' Fingers (Patrick Holleeder en Leen de Heer)
Het duo CHASIN’ FINGERS bestaat uit 2 Wijkse muzikanten, Leen de Heer op diverse saxen, basgitaar of contrabas en Patrick Holleeder op piano of keyboard. CHASIN' FINGERS speelt in alle mogelijke stijlen, waaronder Jazz, Easy Listening, Ballads, Blues, Funk en Latin waarbij zij zowel met een moderne als met een klassieke opvatting kunnen musiceren. Door de 4 beschikbare instrumenten in hun bezetting kunnen zij qua sound ook verschillende muzikale combinaties maken, dat garant staat voor een grote variatie tijdens hun optredens.Podium Kloosterplein

DJ Hans


Grote Kerk

15.00 uur: Wijks Vocaal
Het Wijks Vocaal zingt klassieke muziek uit alle stijlperioden van de renaissance tot nu. 

Poppodium Café 't Hoff: