Programma

Programma

Het muzikale programma van Kleurrijk Uit in Wijk 2018 komt rond augustus online te staan.

Het programma van 2017 zag er als volgt uit:

Blues Podium de Veldpoort - Blues in Wijk:

Dance DJ Podium de Veldpoort

Flippa Invites zorgt dit jaar weer voor de DJ's op het Dance DJ Podium. Samen gaan we op reis langs populaire genres waarin je invloeden hoort vanuit de hele wereld. Deze genres bestaan uit Deep-house, Tech-house, Reggaeton, Latin-house, Classic-house,  Bass-house, Future-house, Electro-house, Drum & Bass, Trap en Hardstyle. Om 19.00 uur start het programma en bevat een line-up van zeven acts.

Poppodium Café 't Hoff:

Podium Café Bij Die 2:

15.00 uur: Fool's Paradise
De revival van de geweldige band Fools Paradise, die al eeuwenlang bestaat en die in voorprogramma’s speelden van o.a. The Searchers, The Fortunes en The Swinging Blue Jeans is daar!

Podium De Engel:

20.00 uur        Coverband Dean
22.30 uur        Nederlandstalige coverband Maatvol

Podium Ome Ko:

22.00 uur        Rock cover band Sweet Mary Jane

Calypso Theaterpodium:

13.30 uur       Muziekschool Wijk bij Duurstede
Muziekschool Wijk bij Duurstede geeft op vele instrumenten les en heeft voor ieder instrument gespecialiseerde docenten. Naast de muzieklessen zijn er  ook veel cursussen speciaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

 

15.00 uur       Theaterschool Wijk bij Duurstede
Acteren, zingen, dansen, optreden: het is voor velen een droom. Op de theaterschool wordt hier les in gegeven! Er wordt gewerkt in het theater aan een echte musical. 

 

17.00 uur        Soca, Calypso en reggaeband Jah Justice

Podium Marktplein:

13.00 uur       Dansschool MBition


14.00 uur       DanZation
Het docententeam van DanZation! doet elke dag weer haar uiterste best om hun eigen enthousiasme, positiviteit, kennis van en liefde voor dans en bewegen over te brengen op haar leerlingen. Wij geloven dat we door middel van enthousiasme, plezier en positiviteit het beste uit een danser kunnen halen en deze te kunnen laten groeien op het gebied van techniek, zelfvertrouwen en ‘showmanship’.


14.45 uur        Excelsior workshop Twirl

15.30 uur        Harmonie Concordia
Harmonie Concordia is zeker geen doorsnee harmonieorkest. Natuurlijk worden er ook marsen gespeeld  maar het totale repertoire biedt een bonte mix: bruisende dansmedleys, hedendaagse pop, swingende dixieland, uptempo jazzrock, filmmuziek, musicalthema’s en wervelende zigeunerdansen.


16.45 uur        Workshop Slagwerkgroep Concordia

17.30 uur        Dansschool MBition


19.30 uur        Crimson Inc.

Crimson Inc. is een Roots band met wortels diep in de Americana, Country, Folk, Bluegrass en Singer Songwriter.

 

Open Hof Podium:

13.30 uur - 14.45 uur: Brisa

Droom weg bij de warme klanken van vintage latin jazz band Brisa en laat je meevoeren op Zuid-Amerikaanse ritmes van vervlogen tijden. Vintage latin jazz band Brisa speelt relaxte bossa’s, sensuele son, nostalgische jazz en gepassioneerde bolero’s. Heerlijke muziek om van te genieten tijdens een feest, food festival, borrel of diner. Waan je op een zwoel Braziliaans strand bij zonsondergang of in een broeierige Cubaanse nachtclub van weleer. Brisa... een tropisch zomerbriesje met een jazzy bite!

15.00 uur - 15.45 uur: Agua Azul
Het Wijkse duoAgua Azul heeft een uitgebreid en sfeervol repertoire van jazz, bossa nova's, samba's, latin en easy listening muziek, waaronder ook eigen werk. Zangeres Maybelline wordt begeleid door gitarist John Jacobs. Het duo kan subtiel op de achtergrond spelen, en desgewenst uptempo repertoire brengen. Een optreden met warmte en sfeer, met een aangenaam volume! Agua Azul is uitermate geschikt voor iedereen die sfeervolle muziek zoekt en is op zijn plaats bij kleinschalige feestjes, diners en recepties.

16.00 uur - 17.00 uur: Boudewijn Hansen met Band

13.30 uur - 17.00 uur: Tango in Wijk
De Argentijnse Tango is een improvisatiedans waarbij de verbinding tussen de danspartners voorop staat, heeft een rijke geschiedenis in muziek- en dansstijlen en bloeit wereldwijd als nooit tevoren! De dans kan eenvoudig zijn: van eenvoudig lopen tot totale verstilling, maar ook expressief, speels, ingetogen, gepassioneerd en gevarieerd. Leeftijd, danservaring en het onthouden van passen spelen geen enkele rol. Centraal staan houding, onderling contact, muziekbeleving en de kwaliteit van de beweging. Tango is een speelse improvisatiedans en dans je met lijf en leden en met hart en ziel.

In de Open Hof:

Wijks Atelier - presentatie van het totale cursusaanbod

Grote Kerk:

14.00 uur - 17.00 uur: Orgelmuziek

Orgelmuziek verzorgd door Pim Schipper en Jan Boerwinkel. U vindt daar onder andere ook een demonstratieorgel met daarop een register uit het Engelse orgel wat binnenkort daar geplaatst gaat worden. Ook kunt u zien hoe de restauratie verloopt en op een filmpje kunt u zien hoe de demontage in Engeland is verlopen.  

15.00 uur:

Wijks Vocaal
Het Wijks Vocaal zingt klassieke muziek uit alle stijlperioden van de renaissance tot nu.