Kleurrijk Wijk

Het festival Kleurrijk Wijk is uiteraard ook van de partij op KLEURRIJK Uit in Wijk! Stichting Kleurrijk Wijk is op 23 januari 1996 opgericht en organiseert jaarlijks op de eerste zaterdag van september het festival Kleurrijk Wijk. Het festival werd in 2015 voor de 20e keer georganiseerd!

Op het festival staat de kennismaking met andere culturen door middel van de markt, dans en muziek centraal. De internationale markt is een mix van informatie, eten en kunstnijverheid uit alle delen van de wereld. De kramen staan verspreid door de hele binnenstad.

Op de internationale markt vindt  u onder meer:

                           

Dameskoor Eigenwijs:
Voor het ontwikkelingsproject Hope North in Oeganda kan ieder die dat wil zich laten masseren. Dit kan een nek-, rug-, gezichts- of voetmassage zijn. U bepaalt zelf het bedrag, de massage kost 1 euro per minuut. Er zijn 2 fysiotherapeuten aanwezig die dit belangeloos doen voor dit goede doel van vrouwenkoor Eigen Wijs.

R.K. Plein: Wereld Kinder Plein

Stichting African Center verzorgt in hun grote tent diverse educatieve activiteiten. Dit jaar met als thema: KLEUR, GEUR en GELUID.
Speciaal voor de kinderen zijn er diverse workshops waar ze een eigen Afrikaanse insectensleutelhanger of een Congolese armband kunnen maken. Maar ze kunnen ook gaan spelen op eenvoudige Afrikaanse muziekinstrumenten. Er is ook een kinder relax hoekje met heel veel platenboeken over Africa en het oerwoud en er zijn diverse spelletjes!

Ook worden er diverse kinderactiviteiten verzorgd door Spelerij Maatjes, Kind & Co, en de Rakkers: er staat een springkussen, een ringsteekbaan een stormbaan en andere kinderattracties!

Het muzikale programma van 2016 ziet er als volgt uit:

Blues Podium de Veldpoort - Blues in Wijk:

Dance DJ Podium 'Colors at Night' de Veldpoort

Na het grote succes van vorig jaar in de haven hosten we ook dit jaar weer een stage tijdens Kleurrijk Wijk Festival. Dit jaar hebben we een wel heel mooie locatie, de Veldpoortbrug! Onder de naam ‘Colors at night’ nemen we je van 18:00 tot 23:00 mee langs de populairste muziekstijlen!

Flippa invites staat voor kwaliteitsmuziek. Er is veel aandacht besteed aan de Line-up en opbouw zodat we een feest kunnen bieden voor iedereen! De DJ’s zullen met korte op elkaar afgestemde sets toewerken naar een climax waar je nog lang aan zult terugdenken!

LINE UP / TIMETABLE:
18:00 - 18:50 ✦ Mex Ray (De aftrap is voor Mex Ray die deephouse zal draaien met zomerse vibes)
18:50 - 19:40 ✦ SPECK (SPECK draait soepele disco & happy feelings en uiteraard mag ook een vleugje gekkigheid niet ontbreken)
19:40 - 20:30 ✦ SID & Poel (bouwen met ritmischie house op naar een Techy set van Budi Geisle)
20.30 - 21.20 ✦ Budi Geisler (Techny set)
21.20 - 22:10 ✦ FLIPPA (Neemt je via zijn Excentrieke electro sound mee naar de aflsuitende set van de avond)
22:10 - 23:00 ✦ Special closing act (Met deze energieke Future x Bass-House zal heel Wijk bij Duurstede gaan trillen)

Podium Café Bij Die 2:

15.00 uur: Fool's Paradise
De revival van de geweldige band Fools Paradise, die al eeuwenlang bestaat en die in voorprogramma’s speelden van o.a. The Searchers, The Fortunes en The Swinging Blue Jeans is daar!

Podium De Engel:

15.30 uur en 17.00 uur: Pimiento
Gepeperde Latijns-Amerikaanse ritmes overgoten met een swingend sausje? Pimiento!


18.00 uur: DJ Lucas Matteo


20.00 uur - 22.00 uur: Maatvol
Een energieke Nederpop coverband!22.00 uur - 22.30 uur: DJ Lucas Matteo

22.30 uur - 00.30 uur: Limit by Mass

Theatercafé Calypso: Jazz café

21.00 uur tot 00.00 uur: Duo Chasin' Fingers (Patrick Holleeder en Leen de Heer)
Het duo CHASIN’ FINGERS bestaat uit 2 Wijkse muzikanten, Leen de Heer op diverse saxen, basgitaar of contrabas en Patrick Holleeder op piano of keyboard. CHASIN' FINGERS speelt in alle mogelijke stijlen, waaronder Jazz, Easy Listening, Ballads, Blues, Funk en Latin waarbij zij zowel met een moderne als met een klassieke opvatting kunnen musiceren. Door de 4 beschikbare instrumenten in hun bezetting kunnen zij qua sound ook verschillende muzikale combinaties maken, dat garant staat voor een grote variatie tijdens hun optredens.


Podium Marktplein:

16.00 uur tot 17.00 uur: Joël Eweg en Band met als Special Guest: Pearl Jozefzoon!
Joel Eweg en band brengen een mix van herkenbare en dansbare muziek. Afwisselend van Motown tot aan latin zal voorbij komen tijdens dit energieke optreden. De bandleden: Nico Eijlers, (musical Ramses Shaffy, Kruimeltje) Thieme Schipper (Crazy Piano's) en Hanjo Fisser (Shary-Ann) hebben allen veel ervaring en zijn geen onbekende meer in muzikaal Nederland. Joel zorg met verschillende gastoptredens voor een swingende mix aan herkenbare nummers. Uiteraard mag er bewogen worden....wie weet krijgen we u wel aan het dansen!


17.45 uur tot 19.00 uur: Jah Justice
Negen koppige reggae formatie

20.00 uur tot 21.30 uur: Letz Groove
LetzGroove speelt een mengeling van Tropical muzieksoorten; van Merengue, Salsa, Soca tot en met Kaseko en Reggea!


Poppodium Café 't Hoff: