KLEURRIJK Uit in Wijk 2018

Kleurrijk uit in Wijk

Op zaterdag 1 september 2018 is het weer zover: KLEURRIJK Uit in Wijk.
De hele binnenstad van Wijk bij Duurstede wordt omgetoverd in een spetterend festival: met de hele dag swingende muzikale acts, een informatiemarkt, een multiculturele markt, heerlijke hapjes en drankjes en bovenal veel gezelligheid!

KLEURRIJK Uit in Wijk is een multicultureel spektakel voor jong en oud in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Met veel muziek en dans, een internationale markt, een WereldKinderPlein, informatiestands van ondernemingen, winkels en verenigingen is er voor iedereen genoeg te doen! Kleurrijk UIt in Wijk is een combinatie van het festival Kleurrijk Wijk en de start van het nieuwe culturele seizoen. De organisatie ligt in handen van het Calypso Theater.

Podia met artiesten, verbonden met kramen vol met informatie en internationale producten en diverse eetgelegenheden zorgen voor een feestelijk aangeklede binnenstad. Van 11.00 tot 18.00 uur kunt u informatie krijgen over duurzame producten, allerlei culturele activiteiten en diversen te volgen cursussen, om 13.00 uur beginnen de optredens op de podia. Vanaf 18.00 uur gaan de muzikale optredens door en kunt u voor een heerlijk hapje en een drankje terecht bij de vele eetgelegenheden in de binnenstad, maar er staan ook kramen met wereldse gerechten. Het avondprogramma loopt door tot 1.00 uur bij de horeca met muziek op de diverse podia’s.

     

                                                            

 

Programma 2017

Het programma van KLEURRIJK Uit in Wijk 2017 zag er als volgt uit:

RK Plein: Wereld Kinder Plein

Stichting African Center verzorgt in hun grote tent diverse educatieve activiteiten, speciaal voor kinderen. Dit jaar met het thema: De vier elementen.

Water:   Afrikaans zeep maken
Vuur:    Noord-Afrikaans brood versieren
Lucht:   Spelletjes en belletjes! Hoekje met boekjes over Afrika en het oerwoud, (water en belletjes)spelletjes en muziekinstrumenten.
Aarde:  Kweek je eigen Afrikaanse kalebasplant


Ook worden er diverse kinderactiviteiten verzorgd door Spelerij Maatjes en Kind & Co: er staan springkussens, een ringsteekbaan en andere kinderspelen.  

Kinder Vrijmarkt

Nieuw dit jaar: de Kinder Vrijmarkt! Kom jij ook je spulletjes verkopen?
Kinderen kunnen op en bij het Wereld Kinderplein hun tweedehands en zelfgemaakte spulletjes verkopen. Zo leren zij in de praktijk hoe je andere mensen een plezier kan doen met oude spullen die toch nog waarde blijken te hebben en spelenderwijs leren ze spullen te verkopen en hoe je daar zelf geld mee kan verdienen.
Je hoeft geen plekje te reserveren. De Kinder Vrijmarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Je hoeft niet te reserveren en je kan vanaf 10.00 uur op de vrijmarkt terecht om een plaatsje uit te kiezen. Neem je na afloop weer mee wat je niet verkocht hebt?

Kleurrijk Wijk

Het Kleurrijk Wijk festival is niet meer weg te denken in de Wijkse gemeenschap, al meer dan 20 jaar wordt dit in Wijk bij Duurstede georganiseerd. De kennismaking met andere culturen door middel van de markt, dans en muziek staat centraal.
De internationale markt is een mix van informatie, eten en kunstnijverheid uit verschillende delen van de wereld. De kramen staan verspreid door de binnenstad.

Start van het Culturele Seizoen

Een muzikale start met heel veel muziek in diverse stijlen. We presenteren met veelal Wijkse muzikanten: Reggae, rock, fanfare, orgel, musical, koor, country, folk, tango, salsa, klassiek,  blues, nederpop, dance en jazz muziek.

Iedereen die met cultuur in Wijk bij Duurstede bezig is zich kan presenteren aan de bewoners van Wijk bij Duurstede en omstreken.
Als u geïnteresseerd bent in dansen, zingen, muziek maken, schilderkunst etc. dan kunt op deze dag alle informatie verzamelen die u wilt hebben om binnenkort actief hier iets mee te gaan doen. U vindt op deze dag alle verenigingen, organisaties en particulieren die in de gemeente Wijk bij Duurstede met cultuur actief zijn, informatief vanachter een kraam tot optredend vanaf de diverse podia.

Het Muzikale Programma van 2017:

Bluespodium De Veldpoort:

14.00 uur        Basic Station
15.00 uur        Blue Rebel
16.00 uur        B-Ware
17.00 uur        St. Louis Slim

Dance DJ Podium De Veldpoort

Van 19.00 uur tot 00.00 uur:

Flippa
Stavros Martina
Ravepeter Soundsystem
Sid
Budi Geiser
Poel Tntes
Mister Westvill

 Poppodium De Mazijk

14.30 uur        Ome Ko’or
15.45 uur        Rockband Pauze
17.00 uur        Toon van Mill Band
18.15 uur        Reggae For Sale
20.00 uur        G. Cool & Friends

Podium Bij die 2:

15.00 uur        Fool’s Paradise

Podium De Engel:

20.00 uur        Coverband Dean
22.30 uur        Nederlandstalige coverband Maatvol

Podium Ome Ko:

22.00 uur        Rock cover band Sweet Mary Jane

Calypso Theaterpodium:

13.30 uur        Muziekschool Wijk bij Duurstede
15.00 uur        Theaterschool Wijk bij Duurstede
17.00 uur        Soca, Calypso en reggaeband Jah Justice

Podium Marktplein:

13.00 uur        Dansschool MBition
14.00 uur        Dansschool Danzation
14.45 uur        Excelsior workshop Twirl
15.30 uur        Harmonie Concordia
16.45 uur        Workshop Slagwerkgroep Concordia
17.30 uur        Dansschool MBition
19.30 uur        Crimson Inc. Country, Folk, Bluegrass

Podium Open Hof:

13.00 uur       Wijks Atelier presentatie cursusaanbod
13.30 uur       Brisa, latin jazz band
15.00 uur       Agua Azul
16.00 uur       Boudewijn Hansen met Band

13.30 uur - 17.00 uur Tango in Wijk

Binnenstad:

14.30 uur en 15.30 uur Parade – winkels Peperstraat

Grote Kerk:

13.00 uur        Orgelmuziek
15.00 uur        Wijks Vocaal
16.00 uur        Orgelmuziek