Alex Roeka

Alex Roeka.png28 maart 20:30

Tot op de dag vóór de voorstelling kunt u online kaarten reserveren. Op de dag zelf kunt u reserveren door tussen 10.00 uur en 18.00 uur te bellen naar 0343-591030.

Aanvang: 20.30 uur
Entree, incl. pauzedrankje: € 18,50 / € 17,00 tot 21 jaar
Voorstelling: En Toen Ineens
Genre: muziek

In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en sprong er meteen mee het podium op. Nu, 25 jaar later, kan hij terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies. 

In zijn programma’s maakte hij maar hoogstzelden gebruik van oude nummers. Daarom wordt het nu tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling terug in het licht te halen. De fans zullen blij zijn liedjes als Neem Dit Kleine Hart Van Mij, Vuur En IJs, Kermis In Ravenstein, Lege Ochtendkroeg en vele andere weer in het theater te kunnen horen. En mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire.

En Toen Ineens laat in een wervelend programma de hele Alex Roeka zien, van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van absurd en duister tot glashelder en herkenbaar. Roeka’s elfde programma belooft de glorieuze samenvatting te worden van een veelbewogen, gedreven en eigenzinnig zangersleven.

Alex Roeka: zang en gitaar
Reyer Zwart: gitaren, piano, bas, samples en zang
Jeroen Kleijn: drums en percussie

Over En Toen Ineens schreef:

Theaterkrant.nl: [Over De Kleine Blonde van het IJs] 'een absoluut poëtisch hoogtepunt met mooi golvende muziek, die een extra lading krijgt door de Mark Knopfler-achtige gitaar van Reyer Zwart.' [Over Moeder]: 'Zorgvuldig gedoseerd sentiment, liefdevolle muziek en een stem waaruit de drank is verwijderd.'

In november 2017 ontving Alex de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret.

Fotograaf: Jens van der Velde

Labels
#Maart
Muziek

« Terug