Thijs van Leer

Thijs van Leer.jpg14 maart

Aanvang: 20.30 uur
Entree, incl. pauzedrankje: € 19,50 / € 18,00 tot 21 jaar
Voorstelling: Concertvertelling
Genre: muziek

Thijs van Leer komt met vriend en collega uit Focus, gitarist Menno Gootjes, dit seizoen met een Concertvertelling waarbij Thijs’ levensverhaal de rode draad vormt voor een bijzonder muzikaal samenzijn.

Thijs van Leer behoeft eigenlijk geen introductie. U kunt hem kennen van zijn spel bij Ramses Shaffy, waarna Trio Thijs van Leer werd opgericht; later herdoopt tot Focus. De eerste hit van Focus was House of the King en de tweede werd een wereldsucces: Hocus Pocus. Er volgden tournees door de hele wereld. De LP's Moving Waves & Focus 3 werden goud in de Verenigde Staten.
Met arrangeur Rogier van Otterloo nam Thijs Introspection op, een semi-klassieke bewerking van onsterfelijke melodieën van oude meesters, dat onmiddellijk de bestverkochte langspeelplaat aller tijden in Nederland werd.
Hij componeerde een rock-mis: Dona Nobis Pacem, die de zegen van Paus Johannes Paulus II heeft gekregen.

Menno Gootjes, tegenwoordig vooral bekend van de band Focus en Thijs van Leer, is o.a. ook gitarist geweest van The Lau, Judith (hits "You" en "Sorry" -2001), Lifesigns (UK), Threnody, alsmede sessiegitarist voor diverse TV -en theaterproducties.
Cum Laude afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, werkzaam als docent aan Codarts, de Rock Academie en de Herman Brood Academie. Verkozen tot nr. 7 en 8 in de categorieën beste rockgitarist en beste gitarist van de Benelux door vakblad De Gitarist. 

Fotograaf: Rens Plaschek

Labels
#Maart
2020
Muziek

« Terug