Uitverkocht! Blues in Wijk - Guy Verlinde & the Artisans of Solance, 19.00 uur

Guy Verlinde.jpegvrijdag 24 september 2021 19:00

Voor deze voorstelling zitten we aan het limiet van vijftig kaarten (= uitverkocht met de corona opstelling met 1.5 meter afstand). U kunt echter nog wel reserveren, wij plaatsen u op de wachtlijst. Als er kaarten vrijkomen of bijkomen indien de 1.5 maatregel vervalt, nemen wij contact met u op.Aanvang: 19.00 uur
Entree: € 12,50

Een nieuwe band met een nieuw album! Guy Verlinde (v/h Lightnin Guy) behoort al jaren tot één van de vaste ‘klanten’ van Blues in Wijk. In 2010 was zijn Wijkse premiere en daarna keerde hij als graag geziene gast vrijwel jaarlijks wel een keer terug. Voor zijn Nederlandse release van de CD van zijn nieuwe band Guy Verlinde & the Artisans of Solance koos hij voor het Calypso Theater!

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde in verschillende prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck. In de afgelopen jaren tourde hij in een kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album “All Is Forgiven” en liet zien dat hij naast de Blues ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre.

Het album Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie. Zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd, maar aangezien dit album meer gearrangeerd is, voelde hij de behoefte om extra muzikanten uit te nodigen om deze nummers live te spelen.

The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waarmee hij in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. De ritmesectie bestaat uit Karl Zosel en Benoit Maddens, die ook bij “The Mighty Gators” the backbone waren. Daarnaast vormen de twee veelzijdige multi-instrumentalisten Nils De Caster en Olivier Vander Bauwede, die meesters zijn in het kleuren met klank, het muzikale sluitstuk van de band.

Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding, maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige, akoestische, verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen. Hier alvast een voorproefje met  The unsung: (over onbezongen helden)

Line-up:  Guy Verlinde: zang, gitaar & banjo, Benoit Maddens: drums & percussie, Karl Zosel: bas, Nils De Caster: viool, mandoline & lap steel en Olivier Vander Bauwede: harmonica, gitaar, keys

« Terug

Archief > 2021 > september