Geannuleerd: Blues in Wijk: Film Two Trains Runnin & live blues Guy Verlinde Trio

Two Trains.pngdonderdag 02 april 2020 20:00

Wij zijn genoodzaakt te moeten handelen naar de richtlijnen van het RIVM i.v.m. het coronavirus. Deze voorstelling gaat daarom niet door. Alle bezoekers zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 12,50 (vrije zitplaatsen)

De film is Engels gesproken en niet ondertiteld.

In juni 1964 reisden honderden studenten, enthousiast om lid te worden van de burgerrechtenbeweging, naar Mississippi. Diezelfde maand reisden twee groepen jonge mannen ook naar Mississippi. Hoewel geen van beide groepen op de hoogte was van de andere, hadden ze allemaal dezelfde boodschap: Son House en Skip James zoeken, twee oude blueszangers die dertig jaar eerder memorabele bluesmuziek speelden.

De film wordt afgewisseld met live optredens van het Belgisch/Nederlandse trio Guy Verlinde, die we kennen van zijn stevige stampende band The Mighty Gators, waarmee hij een graag geziene gast was op de Europese bluespodia. Maar de Gators zijn opgedoekt en Verlinde is een andere weg ingeslagen: die van de akoestische blues & roots met persoonlijke teksten. Vanavond brengt hij met Richard van Bergen (gitaar) en Oliver Vander Bauwede (harmonica, gitaar) nummers van zijn nieuwe plaat All Is Forgiven (2019). Verwacht dromerige fingerpicking, akoestische slidegitaar, een harmonica en (f)luisterliedjes die je naar de keel grijpen!

Guy Verlinde.png

« Terug