André Manuel

André Manuel -DREEJKLEZOEW - Ontwerp Adri Karsenberg.pngwoensdag 22 januari 2020 20:30

Aanvang: 20.30 uur
Entree, incl. pauzedrankje: € 17,50 / € 16,00 tot 21 jaar
Voorstelling: DREEJKLEZOEW
Genre: cabaret

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig!

In zijn nieuwste solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.

DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch godverdomme niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.

De pers over André Manuel:
Cabaret.nl (★★★★) : ‘’Manuel is zeer maatschappijkritisch en komt soms met verrassende zienswijzen. Hij schuwt controversiële onderwerpen niet en bevindt zich met zijn zwartgallige humor soms op gevaarlijk terrein. Hij deinst er niet voor terug om gevoelige thema’s aan de orde te brengen en daarvoor verdient hij ook alle lof.’’

De Volkskrant (★★★★): ‘’ Manuel is de personificatie van de ‘DREEJKLEZOEW’, een Twentse term die hij zelf vertaalt als een ‘irritante kutclown’. Wat niet moet worden vergeten is dat André Manuel óók de personificatie is van de uitdrukking ‘grote bek, klein hartje’. Die andere, gevoelige kant komt tot uiting in de prachtige gitaarliedjes die hij zingt. De schakeling tussen het vloeken en tieren in de conferences en de romantische gitaarliedjes maakt zijn cabaret dynamisch.’

Algemeen Dagblad: “Manuel (52) behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog geëngageerd cabaret maakt.”

Tubantia: “ Geen grotere meester in dit genre dan André Manuel. Zijn nieuwe voorstelling, DREEJKLEZOEW, zijn zestiende in bijna dertig jaar, is ongemeen goed.”

Cabaret.nl (★★★★): ‘’Hij kietelt met het nodige prikkeldraad en zijn ruwheid polijst hij met zeven goede en grappige liedjes.’’

« Terug