Geannuleerd: Sven Ratzke - Bowie avond

Sven Ratzke.jpgwoensdag 25 maart 2020 20:30

Wij zijn genoodzaakt te moeten handelen naar de richtlijnen van het RIVM i.v.m. het coronavirus. Deze voorstelling gaat daarom niet door. Alle bezoekers zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Aanvang: 20.30 uur
Entree, incl. pauzedrankje: € 21,50 / € 19,50 tot 21 jaar
Voorstelling: Where are we now
Genre: muziek

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, is wereldwijd bekend. Dat laat hij vanavond weer zien in het programma Where are we now. Hij laat een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema's in Bowies oeuvre. Daarnaast neemt Ratzke, zanger en entertainer, je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in Nederland te zien is!

Van ‘Ground control to Major Tom’ tot ‘Look up here I’m in Heaven’. Ratzke verleidt je, gehuld in prachtige kostuums, door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène. Samen met de virtuoze pianist Christian Pabst ontrafelt Sven de nummers van deze grootheid, in een uitgeklede setting van zanger en begeleider. Met geheel nieuwe en spannende arrangementen duiken zij in het repertoire van Bowie zoals nooit eerder is gedaan.

Grote hits als ‘Heroes’ en ‘Let’s dance’, juweeltjes als ‘Ashes to ashes’ en ‘Lady grinning soul’, erfgoed zoals ‘Lazarus’ en geheel nieuw geschreven songs komen voorbij. Beleef deze nummers in al hun schoonheid, tot de essentie ontbloot.

Bowie, de meest innovatieve, mythische en theatrale popster van de afgelopen eeuw. 

NRC **** "Sven Ratzke zingt Bowie met intens en beheerst pathos"

Trouw **** "Dichter dan dit kun je niet meer bij Bowie komen"

De Telegraaf **** “een prachtige emotioneel hommage aan Bowie" 


Fotograaf: Dennis Veltman

 

« Terug