Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal - Dwaze Tijd - © Kim Kraayenhof.jpgwoensdag 29 januari 2020 20:30

Aanvang: 20.30 uur
Entree, incl. pauzedrankje: € 18,50 / € 17,00 tot 21 jaar
Voorstelling: Dwaze Tijd
Genre: muziek

De bandoneonist en componist Carel Kraayenhof ontving in 2018 de Edison Oeuvreprijs World 2018 voor zijn gehele werk en zijn buitengewone betekenis voor de Nederlandse muziek. Carel Kraayenhof vestigde in één keer zijn naam in Nederland met zijn vertolking van het nummer Adiós Nonino in de Nieuwe Kerk bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

In onze westerse, stressvolle maatschappij moet alles snel. Morgen, is vandaag alweer verleden tijd. In Afrika daarentegen zegt men: ‘Jullie hebben de horloges, wij hebben de tijd’. Mañana, mañana is heilig voor de Zuid-Amerikanen: ‘Laten we vandaag leven, morgen is er nog genoeg tijd om te rusten en belasting te betalen.’

Muziek bewijst haar waarde in het hier en nu. Bandoneonist Carel Kraayenhof en pianist Juan Pablo Dobal voeren je mee door ruimte en tijd. Ervaar de vrijheid van een vogel die zorgeloos door de lucht vliegt over de uitgestrekte pampas tot de verre oceaan. Het duo schakelt soepel van chamamé en zamba naar tango’s en milonga’s. En mét humor; het handelsmerk van de mannen. Leg je horloge in de la en vergeet de tijd.

Carel Kraayenhof: bandoneon, componist en artistiek leider
Juan Pablo Dobal: piano en componist

Fotograaf: Kim Kraayenhof

« Terug