Alex Ploeg

Alex Ploeg Ultimatum 1819 _ foto Diederick Bulstra_staand.jpgwoensdag 27 november 2019 20:30

Aanvang: 20.30 uur
Entree, incl. pauzedrankje: € 18,50 / € 17,00 tot 21 jaar
Voorstelling: Ultimatum
Genre: cabaret

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een succesvolle mislukking. Een coming of age story, après la lettre. In Ultimatum komen in sneltreinvaart rake grappen, absurde observaties en betoverende gitaarliedjes op je af. 

Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten (2016). Hij werd in de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2018. NRC.next tipte hem als dé culturele verassing van 2019. Alex is tevens te zien in het satirische sketchprogramma Klikbeet (NTR).

Ultimatum werd afgelopen seizoen door de pers zeer goed ontvangen en bekroond met sterren en lovende woorden:
NRC ★★★★: 'Een indrukwekkend debuut.' 
Trouw ★★★★:'Verrassend muzikale Ploeg lost cabaretbelofte in.'
De Volkskrant ★★★★: 'Een zelfverzekerde zaalinpakker die doet waar-ie goed in is.'

“Zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct en andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist."  - Jury Cameretten

Regie: Michiel de Regt
Fotograaf: Diederick Bulstra

« Terug