Cinekid Festival!

Cinekid Festival

Het Cinekid Film festival komt dit jaar ook naar ons theater in Wijk bij Duurstede!

De gehele maand oktober kunt u met uw school prachtige filmvoorstellingen bezoeken in ons Calypso Theater.
Cinekid staat voor films die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en/of thematiek.
Het zijn veelal films die de wereld over hebben gereisd, op festivals hebben gedraaid en vaak meerdere awards hebben ontvangen.
Kortom, films die uw leerlingen nét wat verder laten kijken dan ze gewend zijn.

Bij iedere voorstelling biedt Cinekid online lesmateriaal aan wat gebruikt kan worden door leerkrachten en docenten.

Programma

Groep 1, 2, 3 en 4:

Film: BOLLIE EN BILLIE
(Frankrijk, NL gesproken, 80 min.)

Cocker Spaniël Billie is heel blij als Bollie, een jongen met dezelfde rode haren als hij, zijn nieuwe baasje wordt. De vader van Bollie is eigenlijk niet zo blij met Billie. En al helemaal niet meer als het gezin van het platteland naar de grote stad gaat verhuizen voor zijn nieuwe baan. Wat moet je nu met een hond in een flat? Bollie en Billie maken er het beste van, maar ondanks hun goede bedoelingen gaat er steeds weer iets mis.


Film: PETTSON EN FINDUS
(Duitsland, NL gesproken, 89 min.)

De oude Pettson woont alleen op zijn boerderij op het Zweedse platteland. Op een dag brengt buurvrouw Beda hem een katje - Findus - dat ze gevonden heeft in het bos. Findus is ondernemend en ondeugend, maar heeft ook een klein hartje. Het leven van de oude Pettson wordt een stuk leuker met Findus. Zeker als blijkt dat die kan praten. Bekend van de boeken en tekenfilms, maar hier gespeeld door echte mensen.


Groep 5 en 6:

Korte films: DE WERELD OM ONS HEEN
(mens en milieu, programma duurt +/- 90 min.)

Ze zeggen wel eens: ‘kijk verder dan je neus lang is’. Dat doen we in dit programma. We bekijken diverse programma’s en korte films in het kader van mens en milieu. Met o.a. nog niet eerder vertoonde afleveringen van Freeks Wilde Wereld!


Film: DE ZOON VAN WINNETOU
(Duitsland, NL gesproken, 91 min.)

Max is in zijn hart een echte indiaan, ook al is hij dik, bleek en draagt een bril. Wanneer hij zijn indianenpak aan heeft en in zijn tent zit, hoeft hij niet na te denken over zijn ouders die net gescheiden zijn. Op een dag hoort Max dat het indianenpretpark een nieuwe zoon van Winnetou zoekt voor hun show. Max zet alles op alles om de rol te bemachtigen.


Groep 7 en 8:

Korte films: JOUW WERELD
(cultuur & identiteit, programma duurt +/- 90 min.)

Wie ben jij en wat is jouw plek in deze wereld? In dit programma vertonen we korte films en programma’s die te maken hebben met cultuur en identiteit. Met o.a. de documentaire ‘Het meisje van 672k', over bekende Instagrammer Annegien Schilling, beter bekend als @fetching_tigerss.


Film: ELLIOT & ME
(Ierland, NL  ondertiteld, 60 min.)

De tienjarige Lucy is dolblij met haar nieuwe hond Eliot. Groot is dan ook haar verdriet als Eliot plotseling verdwenen is. Bijna nog erger dan de scheiding van haar ouders. Maar ze geeft de moed niet op en zet een spannende speurtocht op touw.
Een mooi drama voor kinderen met indrukwekkende acteerprestaties van de jonge hoofdrolspeelster Ella Connolly.


Voortgezet Onderwijs Klas 1 en 2:

Korte films: JOUW WERELD
(cultuur & identiteit, programma duurt +/- 90 min.)

Wie ben jij en wat is jouw plek in deze wereld? In dit programma vertonen we korte films en programma’s die te maken hebben met cultuur en identiteit. Met o.a. de documentaire ‘Het meisje van 672k', over bekende Instagrammer Annegien Schilling, beter bekend als @fetching_tigerss.


Film: THE KING OF PING PONG
(Zweden, NL ondertiteld, 107 min.)

Rille is een dikke tiener die naast het spelen van ping pong met zijn broertje Erik niet veel hobby’s heeft. Hij heeft het gevoel dat zijn flamboyante vader – die gescheiden is van zijn moeder- niet zijn echte vader is, omdat hij zo weinig met hem gemeen heeft. Als hij achter de waarheid over zijn vader komt, lijkt dit het einde te zijn van de vriendschap met zijn broertje. The King of Ping Pong speelt zich af in het hoge noorden van Zweden. Dit levert een prachtig sprookjesachtig decor op voor dit bijzondere coming-of-age drama.